Kadın

Giymek için biraz yaşlı olduğunuz 20 kıyafet

02:56

Alışveriş merkezi ,hatta sokakta dolaşırken yaşına uygun olmayan kıyafet tarzına sahip bir kadına rastlamak pek az rastlanan bir şey değil. Bazı kadınlar güzel giyinmeye daha çok özen gösterse de, aynı şey maalesef her kadın için geçerli değil. Bazıları da kendilerine yakışanı bilse de , yaşına başına aldırmadan bir genç kız edasıyla giyim tercihlerini o yönde kullanabilen kadınlar olabiliyor. Burada sorulması gereken soru, şimdi bu kıyafete de gerçekten gerek olup olmadığı. Aşağıda sizlere yaşlı kadınların giyinmekten kaçınmaları gereken kıyafetleri sıraladık.

1. Mesaj veren tişörtler

Kaynak: http://www.newnownext.com

Elbette çok şık ve birçok ünlü yıldızın da de tercihi ancak kırklı yaşlarındaysanız, giyip çıkarması kolay, sade görünümlü düz koton bir tişörtü tercih etmeniz daha doğru olur. Şık mı görünmek istiyorsunuz. O zaman tercihiniz bu tişörtler olmamalı çünkü bunlar Hollywood’a yeni ayak basan asilerin çoğunlukla hayal kırıklıklarını ifade etmek için giydikleri bir şeydi.

2. Aşırı moda kotlar

Kaynak: https://www.quora.com

Belirli bir yaşa gelmişseniz bazı kot stilleri kesinlikle sizin için değil. Özellikle eğer üzerinizdeki kot bol yamalı ve yırtmaçlara sahipse, bir de üstüne üstelik onunla bununla bezenmiş, gereğinden fazla bir şekilde kısaysa, aman dikkat. Aksi takdirde üzerinizdeki kotun emanet gibi durmasının yanında, insanların da teyze herhalde gençliğini pek yaşayamamış diye düşünmeleri gayet normal . Tavsiyemiz, tercihinizi daha klasik renklerden ve düz kesimlerden yana kullanmanız. 

3. Vücuda oturmayan giysiler


Kaynak: https://www.thelist.com

Çok dar ya da çok bol kıyafetlerden kesinlikle kaçının. Kalem eteğinizin bel kısmını size daha yakışacak şekilde düzeltmek ya da eteğinizin boyunu fazla abartmamak emin olun ki sizi daha şık bir görünüme sokacak. Sıkı giysiler sizi rahatsız etmekten başka bir işe yaramaz. Üzerinizdeki kıyafetler düzgün yürümenize engel oluyorsa insanlar size bakmasına sinirlenmeyin. Vücudunuzun farkında olun ve size uygun kıyafetler giyin.

4. Kostümlük ayakkabılar

Kaynak:https://www.glittershoeco.com

Herkes için aynı şeyi söyleyemesek de tercihini rahat olmayan ayakkabılardan yana kullanmayan bayan sayısı az değil. En azından o iddialı ayakkabılar günlük kullanım için kesinlikle ideal değil. Bahsi geçen ayakkabılara örnek olarak da striptizci topuklu ayakkabıları ve o yüksek mi yüksek topuklu olanları verebiliriz.. Yaş olarak büyükseniz bu tarz ayakkabılardan kaçının ve daha sade ve rahat olanları seçin. Mümkünse, yaşınızı daha çok yansıtan ayakkabılar tercihiniz olsun. Ayrıca ayakkabılarınızın daha geniş topuklu olmasına dikkat edin. Unutmayın, artık yaşlanıyorsunuz ve eskisi gibi genç değilsiniz. 

5. Süper mini etekler



Kaynak:https://www.cheatsheet.com

Tina Turner gibi mini etek giyen yaşlı bayanları görmüyoruz değil. Mesele sizin ne iş yaptığınız. Bu tarz bir eteği sahneye çıkan her yaşlı kadın giyebilir, ama aynı yaşlı bir kadının bu giysilerle etrafta dolaşması çevredekiler için pek güzel bir görüntü değil. Peki, bunun yerine şöyle daha sade ve oturaklı bir etek modeli daha güzel olmaz mı? Örneğin, şöyle ne fazla ne az gösteren güzel bir kalem etek. Görünmemesi gereken her şeyi bu şekilde rahatça kapatabilirsiniz. 

6. Beyaz ve püsküllü kolsuz yelekler



Kaynak:https://picclick.com

Aslında genç kızların giymesi gereken şeyleri giyen ünlüleri daha sık gördüğümüz bir dünyada yaşıyoruz. Ne kadar yaşlandıkları da pek umurlarında değil. Siz ise sakın olun o ünlülerin gazına gelmeyin. Mesela, kırklı yaşlardaysanız o beyaz püsküllü yeleklerden kaçının. Bunun yerine, saygın bir markanın düz bir tişört modelini tercih etmeye çalışın. Bin bir acılarla koruduğunuz formunuzu diğerlerine göstermenize de ayrıca yardımcı olacaktır.

7. Derin göğüs dekolteleri

Kaynak: https://www.reddit.com

Sonuçta çok yaşlı olmasa da artık yaşını başını almış bir kadınsınız ve gereğinden fazlasını göstermenize hiç gerek yok. Bunu da zaten artık genç kızlara bırakmak gerek. Bundan dolayı şöyle düz ve iddialı olmayan bir bluz seçin ve illa ki isterseniz de bir kaç düğmesini açın. Çok seksi görünmeyecek olsanız da klas görüneceğiniz kesin.

8. Saç aksesuarları



Kaynak:https://stylecaster.com

Genç kızların saçlarına taktığı sevimli küçük kelebek ve yıldız gibi aksesuarlar yaşlı bayanlara pek yakışan şeyler değil. En azından sizi komik göstereceği kesin bu tarz aksesuarların.  Yetişkin bir kadın beş yaşındaki kızlarının taktığı şeyleri de neden takar demi! Saçlarınıza taktığınız aksesuarları en az seviyede tutun ve size yakışmayacak olanlardan kaçının. Herhalde başkalarının size komik bir şekilde bakmasını istemezsiniz.

9. Süslü püslü çantalar



kaynak:https://www.etsy.com

Etrafta aşırı süslü el çantalarıyla dolaşan genç kızları ve televizyonda ünlüleri o çılgın el çantalarıyla görmek pek az rastlanan bir durum değil. Lütfen yine özellikle o ünlülerin gazına gelmeyin. Üzerinde çan ve çıngırdayan şeyler olan bir el çantasıyla etrafta dolaşmak istemeyeceğinizden eminiz. Bazen basite kaçmak gerçekten en iyisi. Bir de yanınızda dev bir çanta taşımak zorunda değilsiniz. Sonuçta el çantası denilen şey ihtiyacınız olan ufak şeyleri taşımak için.

10. Ucuz ve basite kaçan iç çamaşırları



Kaynak:https://www.dayafterindia.com

Birçok kadın, özellikle sutyen söz konusu olduğunda, kendisi için doğru iç çamaşırı bedenini bilmiyor. Bilindiği gibi bir kadının göğüsleri yaşlandıkça sarkmaya başlar ve giydiği sutyenin kalitesi daha da önem kazanır. Bundan sakın ola ödün vermeyin. Ne kadar para o kadar kalite. Genelde genç bir kadın için iç çamaşırının kalitesi pek bir önem teşkil etmezken, bu yaşlı bir kadın için en çok dikkat etmesi gereken konulardan bir tanesi. Bu arada renkli sutyen askılarından uzak durun ve giydiğiniz külotun kıyafet içinden görünmemesine dikkat edin.

11. Çok ses çıkaran aksesuarlar



Kaynak:https://www.yahoo.com

Plastik küpeler ve diğer çok ses çıkaran aksesuar her ne kadar havalı gibi görünse de sadece belirli bir yaş grubu için uygun. Pijama partisi yapan genç bir kız gibi herhalde görünmek istemezsiniz. Aksesuar söz konusu olduğunda birçok şeyi karıştırmaya gerek yok . Havalı olmaksa derdiniz, o zaman sadece havalı olun ve birbirinden farklı şeyler takmayın. Tercihiniz mümkünse düz bir bilezik gibi sade şeylerden yana olsun. 

12. Askısız bluzlar



Kaynak:https://www.refinery29.com

Bunlar da yaşlı bir kadın için kesinlikle uygun değil. On beş yaşındayken yakışmış olabilirler ama doğrusu yıllar içerisinde değişen vücudunuza uygun şeyler değiller artık. Bunun yerine, vücudunuza daha güzel bir şekil veren ve hepsinden önemlisi size daha çok yakışacak elbiseler seçin. Bir de çok daha rahat edeceğiniz kesin.

13. Dar şortlar



Kaynak:https://www.todaysparent.com

Dünyadaki en iyi bacaklara da sahip olsanız sakın ola ki dar bir şortla dışarı çıkmayın. Bazen bir giysiyi giyecek bir vücuda sahip olmanız ne pahasına olursa olsun onu giyeceğiniz anlamına gelmiyor. Özellikle poponuzun yanaklarının görünmesi pek yaşınıza uygun bir şey değil. 

14. Yüksek topuklu parmak arası terlikler

Kaynak:https://goth-specks.com


Boyunuzu hatırı sayılır derecede uzatsalar da yüksek topuklu parmak arası terlikler sizin gibi aklı başında ve zeki bir kadın için değil. Bir de rahat olmadıkları kesin. Ayrıca hantal görüntüleri de cabası. İlla ki boyunuzun biraz daha uzun görünmesini istiyorsanız biraz yüksek topuklu ama daha sade ve klas bir çift sandalet giyebilirsiniz.

15. Cicili bicili külotlu çoraplar



Kaynak:https://www.yahoo.com

Zamanında ne kadar çok yakışmış olsalar da artık size uygun olmadıkları belli. O süslü püslü külotlu çoraplar yerine artık daha düz olanlarını giymenin zamanı geldi. Kızacağınızı biliyoruz ama size yakışan gerçekten bu. Bir de şık görünmenin yanı sıra, kullanışlı olması ve sizi sıcak tutması gerekiyor giydiğiniz külotlu çorabın.

16. Tersine çevrilebilir kıyafetler



Kaynak:http://thefashionrubiks.blogspot.com

Kirlenen tarafı tersine çevirerek çamaşır yıkama derdinden kurtulsanız da gerçek olan, tersine çevrilebilir kıyafetlerin yaşlı kadınlara kesinlikle yakışmadığı. Çamaşırı dert etmeyin, sonuçta yıkayın siz değil çamaşır makinanız. Gardırobunuza bir kaç ekstra kıyafet eklemeniz de zaten yeterli. Çok yönlü ve kullanışlı bir şey olsun diyorsanız, emin olun ki ihtiyacınız olan da bu değil.

17. Balerin etekler



Kaynak:https://stylecaster.com

Güzel ve şirin olduklarını biliyoruz. Prenses gibi görünmenizi de sağlıyorlar, ki zaten küçük bir kız çocuğuyken az giymediniz. Ama gel gelelim ki aradan yıllar geçti ve artık kocaman bir kadınsınız. Eski günleri hatırlamak isterseniz de bir kostüm partisinde o yanıp tutuştuğunuz balerin eteğinizi giyebilirsiniz. Bunun dışında, yukarıda zaten gösterdik hangi eteklerin size daha çok yakışacağını.

18. Yırtık spor ayakkabılar



Kaynak:https://www.bustle.com

Genç kuşaklar için püsküllü eski püskü spor ayakkabıları ne kadar havalı olsa da, yaşlı bir kadın olarak sizin kesinlikle uzak durmanız gereken bir şey bu ayakkabılar. Çılgın Aysel gibi görünmek isterseniz orasını bilemeyiz. Eski spor ayakkabınızı yenisiyle değiştireceğiniz ilk fırsatta tavsiyemiz, tercihiniz beyaz ve sade bir modelden yana kullanmanız.

19. Takım formaları



Kaynak:https://www.gvsu.edu

Eski güzel günleri hatırlamak için onları kesin olarak saklayın. Giymeye gelince, eski arkadaşlarla tekrar bir araya gelme olsun arada sırada giymekte bir sakınca yok bu formaları ama günlük hayatınızdan uzak tutmanız şiddetle önerilir. Canınızı ne kadar sıksa da o eski günlerin artık geride kaldığını hatırlamanızda fayda var. 

20. Aykırı kafa bantları



Kaynak:https://www.bustle.com

Buradaki sorun, bazılarının bunun üzerinizdeki giysiye uygun bir aksesuar olduğunu zannederken, yine bazılarının bir kostümün parçası olduğunu düşünmesidir. Bize sorarsanız bu kafa bantları çok iddialı ve etraftaki insanların kafalarında hiçbir karmaşaya yer vermemek adına eşarp gibi daha basit şeyler tercih edebilirsiniz.

Bunları da sevebilirsiniz

0 yorum

 
 
 
 

Merhancag

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

 
Created By Sora Templates