Kadın

Biçimli Göğüsler için…

14:21

Biçimli göğüsler için...

Şah Yaycı/ Şamdan Plus

MD ECY 009

Televizyonda kadın sporcuları izlerken göğüslerinin kaslı ve küçük olduğunu fark etmişsinizdir. Sürekli spor yapmak ve özellikle göğüs bölgesindeki kasları çalıştırmak göğsün büyük bölümü yağlardan oluştuğu için göğüsleri büyütmez, tersine küçültür. Özellikle yüzme gibi göğüs kaslarını genişleten egzersizler göğüsleri de toparlanmış gösterir. Ayrıca duruşumuzu düzelteceğimiz pilates gibi sporlar bedeni gerek ve göğüsler bir kum saati pozisyonu alacağından daha dik görünür. Biçimli göğüsler için önce duruşunuzu düzeltmelisiniz.

1)Duvarın önünde ayakta durun, avuç içlerinizi duvara koyarak kendinizi öne doğru bırakın. Duvarı hareket ettirmeye çalışır gibi10 saniye itin. 20 saniye dinlendikten sonra aynı hareketi tekrarlayın. 10tekrara kadar yapabilirsiniz.

2) Ayakta durun, dirseklerinizi hafif bükülü, ellerinizi belinize koyun. Dirseklerinizi arkanızda birbirine değdirmeye çalışır gibi yavaşça yaklaştırıp 10 saniye öyle kalın ve başlangıç pozisyonuna dönün. Hareketi yavaş yapın. Sekiz kez tekrarlayın. Bu göğüs kaslarınızı esnetecektir.

3) Avuç içlerinizi göğüs hizanızda birleştirin ve yavaşça başlayarak tüm gücünüzle itin üç saniye kalın ve yavaşça bırakın.8-10 kez tekrarlayın.

4) Fırsat buldukça yüzün. Yüzmek göğüs kasları için en güzel egzersizdir, stresten kurtulmak ve rahatlamak için de birebirdir fakat unutmayın, yüzmek suyun üzerinde kalıp bir noktadan bir noktaya ilerleyebilmek değildir. Stilleri öğrenin ve tekniğinizi geliştirin. Ancak o zaman bir fayda sağlayabilirsiniz.

5) Duruşunuza mutlaka önem vermelisiniz. Kambur duruş, göğüslerin olduğundan kötü görünmesine neden olur. Zaman buldukça ince bir kitabı başınızın üzerine koyup, düşürmeden taşımaya çalışın. Dik durun, göğüs dışarıda, karın içeride, kalçalar sıkı...

Bunları da sevebilirsiniz

0 yorum

 
 
 
 

Merhancag

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

 
Created By Sora Templates