Ev-Dekarasyon

Küçük Banyolar İçin Dekorasyon Fikirleri

15:00


Evimizdeki odaların büyüklükleri o odada vakit geçiren kişi sayısı ve gerçekleştirilen aktivitelere bağlı olarak çeşitlilik gösterir. Banyolar, genellikle küçük hacimli odalar arasında yer alır. Eğer evinde banyo için ayrılan alan oldukça küçük ise, bu alanı düzenlerken birçok önemli noktayı göz önünde bulundurman gerekir. Biliyoruz ki doğru bir şekilde organize edilmiş küçük bir banyo, yanlış düzenlenmiş büyük bir banyodan çok daha işlevsel ve konforlu olabilir. Banyonu dekore ederken yardım alabileceğin çok sayıda ipucu, bu odayı daha etkili kullanmanı sağlayabilir. Bu yazımızda, küçük banyonu nasıl işlevsel olarak yüksek performans sağlayacak bir alana çevirebileceğine dair ipuçlarını paylaştık.

Büyük bir ayna kullanın

Geniş ve büyük aynalar, küçük alanlarda genişlik illüzyonu yaratmak için etkili bir yoldur. Kullanacağın aynayı büyük modeller arasından tercih edersen daha ferah bir banyo elde edebilirsin. Bununla beraber bu ayna oda içerisinde daha fazla ışığı yansıtarak daha aydınlık bir atmosfer yakalamanı sağlayabilir.

Monokrom renkleri tercih ediniz

Fayanslar ve taş yüzeyler, banyo tekstilleri ve aksesuarları gibi dekorasyon elemanlarının bir rengin birbiri ile uyumlu farklı tonlarından tercih edilmesi ile minimal bir dekorasyon düzeni oluşturulabilir. Bu monokrom uyum ile, küçük banyonda göz yoran detayların oluşmasının önüne geçebilirsin. Örneğin, ağırlıklı olarak gri renginin farklı tonlarına yer vereceğin banyonda sade ve şık bir hava yakalayabilirsin.

Fayanslardan yararlanın

Banyonun duvarlarında açık renk ve göz yormayan fayanslar tercih ederek bu küçük ortamın olduğundan daha geniş görünmesini sağlayabilirsin. Özellikle de bol miktarda ışık yansıtan parlak beyaz fayanslar, bu iş için oldukça uygun olabilir. Bunun yanı sıra, fayans tercihini ince uzun dikdörtgen biçiminde olanlardan yana kullanarak tavan yüksekliği illüzyonu yaratmanı da önerebiliriz.

Ekstra alanlar yaratın

Küçük banyonda oluşturacağın kullanışlı alanlar ile banyoda bulunan eşyalarını çok daha etkili bir biçimde depolayabilirsin. İşlevsel duvar nişleri, açık ve gizli raf sistemleri tercih etmeyi düşünebilirsin. Böylelikle az miktarda boş alanı mümkün olduğunca efektif değerlendirebilirsin. Şampuan, duş jeli gibi şişeli ürünlerin banyo duvarlarında yer alan nişlere yerleştirilmesinin son derece modern bir dekorasyon trendi olduğunu da hatırlatmak isteriz.

Lavabo tezgahını genişlet

Çift lavabolu banyo tezgahları kalabalık aileler için oldukça kullanışlıdır ancak küçük banyolarda çift lavabolu tezgahların yerleşebileceği miktarda boş alan olmayabilir. Bunun yerine normalden uzun biçimde tasarlanmış banyo tezgahları, azımsanamayacak ölçüde ekstra alan yaratmayı sağlayabilir. Uzun tezgah ile elde edilen geniş alan sayesinde ayna karşısında iki kişi rahatlıkla hazırlanabilir, bu alana banyo eşyaları ve dekoratif ürünler de yerleştirilebilir.




Saydam duşakabinlere şans verin

Küçük banyonda buzlu cam görünümlü duşakabin veya duş perdesi kullanmak yerine saydam cam duşakabin tercih etmeni öneririz. Böylelikle halihazırda küçük olan alanı opak, koyu malzemelerle bölmemiş olup alanın ferah ve aydınlık görünmesini sağlayabilirsin. Ayrıca bu sayede çok daha modern ve minimal bir ortam elde edip, ortamdaki ışık geçirgenliğini arttırmış olursun.

Bembeyaz dekore et

Kimi zaman sıkıcı olarak nitelendirilebilir ancak tümüyle beyaz renk ile dekore edilmiş bir banyo, bu küçük alanı olduğundan daha büyük ve daha parlak gösterir. Ayrıca tamamen beyaz renk ile uygulanmış dekorasyon stillerinin asla modası geçmeyen, zamansız tercihler olduğunu unutmamalısın. Mermer lavabo tezgahı, açık renk dolap kapakları, nötr tonlarda fayanslar gibi ilgi çekici ve yumuşak detaylar ile beyaz dekorasyonu kolayca çeşitlendirebilirsin.

Tavan penceresi yerleştirin

Doğal ışık miktarını artırmak, küçük bir alanı olduğundan daha büyük ve aydınlık göstermenin kolay yollarından biridir. Tavan penceresi, pencerelerin yeterli olmadığı zamanlarda tercih edilebilecek ilginç bir seçenektir. Dairen elverişli ise banyonda bir tepe penceresi oluşturmayı deneyebilirsin.

Kutular ve sepetler kullanın

Açık raflar, dolaplar ve çekmeceler içerisindeki düzen ve organizasyonu hasır sepetler ve kutular ile sağlayabilirsin. Bu sayede her eşyanın belli bir yeri olur ve ortalığın hızlıca dağılmasının önüne geçebilirsin. Bununla birlikte, tercih ettiğin açık yüzeylerde sergilenen sepetler ve kutular ile çok daha uyumlu ve göz yormayan bir dekorasyon elde edebilirsin.

Lavabonuzu farklılaştırın

Oldukça küçük bir banyon varsa büyük dolaplı klasik lavabo sistemleri yerine bağımsız çanak lavabo düzeni ile yerden kazanç sağlayabilirsin. Banyo dekorasyonunda çanak lavabo tercih edersen, banyonun farklı köşelerinde farklı dolaplar ve raflar ile depolama çözümleri oluşturabilirsin. Ve ayrıca, çanak lavabo ile bütünleyeceğin banyo aynası ile son derece şık ve tarz sahibi bir görünüm yakalayabilirsin.




Merdiven ile düzenleyin

Uygun bir köşeye, duvara veya klozetin arkasına yerleştireceğin dekoratif bir merdiven ile havlular, bornozlar ve diğer tekstil ürünlerini asabileceğin bir alan yaratabilirsin. Böylelikle küçük banyonu daha da daraltmadan askı çözümleri oluşturmanın yanı sıra şık bir aksesuar olarak da işlev gören merdiven ile dekorasyonu zenginleştirebilirsin.

Daha fazla aynaya yer verin

Aynalar, reflektif özellikleri sayesinde ışığı yansıtır ve ortamların daha büyük görünmesine yardımcı olur. Bu nedenle, banyonun farklı kısımlarında çeşitli boyutlarda aynalara yer vermek daha geniş ve ferah bir oda elde etmeni sağlayabilir. Lavabonun üstünde yer alan büyük aynanın yanı sıra dairesel makyaj aynaları, minik el aynaları gibi farklı özellikle aynaları dekorasyona dahil ederek işlevselliği de göz önünde bulundurmanı öneririz.

Duş perdelerinden faydalanın

Eğer banyo dekorasyonunda duş perdelerini tercih ediyorsan, seçimini klasik plastik duş perdeleri yerine bol miktarda katlanabilen, daha doğal kumaşlı perdelerden yana kullanmanı tavsiye ederiz. Ayrıca perdeleri küvetin her iki yanından asarak simetrik bir görüntü oluşturmayı da deneyebilirsin. Bu sayede, kullanılmadığı esnada duş perdelerini kolaylıkla bir araya getirip toplayabilir, küçük alanının bölünerek daha da küçük hale gelmesinin önüne geçebilirsin.







Bütünlüğü koruyun

Banyo duvarlarında tercih ettiğin fayansı olabildiğince bölmeden, banyonun birçok yüzeyinde devam ettirmeni tavsiye ederiz. Örneğin duvarlar için kullanılan banyo fayansını duş teknesi kaplamasında da kullanarak dekorasyonda bütünlük sağlayabilir, göz yorucu, dağınık bir ortam oluşmasının önüne geçebilirsin.



Bunları da sevebilirsiniz

0 yorum

 
 
 
 

Merhancag

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

 
Created By Sora Templates