Bebek-Çocuk

Çocuklar için en tehlikeli 30 yiyecek

15:00

Amerikan Pediatri Akademisi, özellikle çocuklar için tehlikeli olabilecek 30 yiyeceği açıkladı:

1. SOSİS: Akademi, 10 yaşından küçük çocuklardaki imageboğulma olaylarının yüzde 17'sinin sosisten kaynaklandığını, sosisli sandviçin uyarıyla satılması gerektiğini söylüyor.


2. FUGU BALIĞI: Kâğıt kadar ince dilimler halinde satılan imagefugu balığında tetrodoksin adlı, oldukça etkili bir zehir bulunuyor. Bu balığı pişiren şefler özel eğitim alıyor.


3. ACKEE MEYVESİ: Batı Afrika ve Jamaika'da yetişen imagemeyve kesildikten sonra kabuğunun kırmızıya dönmesi beklenmezse koma veya ölüme yol açabiliyor.


4. FISTIK: Toplam nüfusun yüzde birinin fıstık imagealerjisi var. Ölümle sonuçlanan alerji vakalarının büyük bölümü fıstıktan kaynaklanıyor.


5. YEŞİLLİK: Ispanak, roka, marul, lahana, imagekıvırcık salata gibi yeşilliklerin iyi yıkanmaması bağırsak bakterilerine davetiye çıkarıyor.



6. IŞGIN: Bu Asya kökenli bitkiden fazlaca tüketildiğinde imagebitkideki toksinler zehirlenmeye yol açıyor.


7. TON BALIĞI: Dünyanın en çok tüketilen balıklarından imageolmasına rağmen çok fazla yenildiğinde sinir sistemine zarar vererek kalp hastalıkları riskini artırıyor.



8. MANYOK: Nişastası yapılan bu köklü bitki de eğer doğru imagetüketilmezse siyanür üreterek zehirlenme riski yaratıyor.



9. KAHVE: İçeceği elde edilen bu bitki, kalp krizine yol imageaçmasının yanı sıra, uyuma zorluğu ve dişlerde sararmaya yol açıyor.


10. MANTAR: Bu bitkinin yabani olanları, zehirlenmelere ve imagehatta halüsinasyonlara neden oluyor.


11. PATATES KIZARTMASI: Patates kızartmsının içinde imageyüksek oranda bulunan akrilamid maddesi nedeniyle uzun süre tüketilirse damar sertliği, şişmanlık ve kansere neden olabiliyor.


12. HAMBURGER: En zararlı yağ türü olan trans yağların imagekullanımı nedeniyle kalp hastalıkları meydana geliyor.




13. ALKOLLÜ İÇECEK: Alkol kullanımı beyin ve sinir imagesistemini olumsuz yönde etkiliyor



14. ÜZÜM: Şeker oranı yüksek olan bir meyve olan imageüzüm, diyabetli kişiler için zararlıdır.




15. SOSİS, SALAM: İçinde sodyum nitrit bulunan salam ve imagesosisin tüketilmesi kansere neden oluyor.



16. ÇİKOLATA: Yüksek orandaki kakao, şeker ve katkı imagemaddelerini içinde barındıran çikolata kandaki kolesterol miktarını yükseltiyor.



17. CİPS: Cips yemek yağ içmekten farksız diyen uzmanlar, imagekanserden obeziteye, diyabetten alzheimere kadar birçok hastalığa neden olduğunu vurguluyor.



18. DONDURMA: Kolay bozulabilme özelliğine sahip olan imagedondurmanın içindeki maddelerin bozulma nedeniyle ortaya çıkması bağırsak hastalıklarına yol açıyor.




19. ASİTLİ İÇECEK: İçerisinde asit barındıran bu içecekler imagemide ve bağırsak hastalıklarına neden oluyor.



20. HAMUR İŞİ: Bu tür yiyecekler kolesterol dengesini imagebozuyor.



21. DONDURULMUŞ GIDA: Bu tür gıdaların dondurulma imageişlemleri esnasında zararlı organizmaların üremesinden dolayı mide ve bağırsak hastalıkları meydana geliyor.


22. HAZIR ÇORBA: Toz haline getirilmiş, defalarca işlem imagegörmüş, içinde çok fazla katkı maddesi bulunan hazır çorbalar kansere neden oluyor.



23. KREM PEYNİR: Yüksek oranda yağ içeren bu ürünler imagekalp sağlığını olumsuz yönde etkiliyor.



24. RUS SALATASI: İçinde bulunan mayonezin asit (sirke imageve ya limon suyu) kullanılarak yapılması, gıda kaynaklı hastalıklara neden oluyor.



25. MAKARNA: Hamurdan yapılan makarnanın fazla imagetüketilmesi mide hastalıklarına neden oluyor.



26. PASTA: Pastaların içinde çok miktarda bulunan şeker, imageyağ, un gibi maddeler mide hastalıklarına yol açıyor.




27. PATLAMIŞ MISIR: Yapılan bir araştırmada patlamış imagemısırın kalori ve yüksek oranda doymuş yağ içerdiği ortaya çıktı.



28. BOYALI ŞEKER: İçinde boya yapıcı kimyasalları imagebarındıran şekerler diş çürümesi başta olmak üzere, obezite, diyabet, kalp ve dolaşım hastalıkları, kanser, hipertansiyon, felç, ülser, astım, romatizma, kronik yorgunluk sendromu ve kemik erimesine neden oluyor.



29. KABUKLU DENİZ ÜRÜNLERİ: Doğru şekilde imagetemizlenmeyen kabuklu deniz ürünleri bağırsak hastalıklarına neden oluyor.




30. ÇİĞ YUMURTA: İçinde bulunabilecek zararlı salmonella imagemikrobu nedeniyle hastalıklara yol açıyor.

Bunları da sevebilirsiniz

0 yorum

 
 
 
 

Merhancag

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

 
Created By Sora Templates