Sağlık Makaleleri

Kahve İçmeden Ayılmanın Yolları

14:00

Güne kahve içmeden başlamanın yolları..
Elma
image
Elma içerdiği fruktoz sayesinde yavaş yavaş kana karışıyor ve bize verdiği enerjiyle ayılmamızı sağlıyor. Kahvenin yerini tutar mı bilinmez ama denemeye değer.
Çikolata
image
Çikolatanın da kafein içerdiğini biliyoruz. Kahve kadar olmasa da o da bizi uyandırıcı etkiye sahip. Aynı zamanda sabah yenilen çikolata doyurucu bir etki de gösteriyor.
Tuz Koklamak
image
Bunu ilk duyduğumda “Tuzun kokusu mu varmış ki?” diye düşünmeden edemedim.  Ama kendisi bayılanları ve sarhoşları ayıltmada kullanılan yöntemlerden biriymiş. Tabi kullanırken dikkatli olmakta fayda var çünkü fazlası zarar. Beyne ve sinüslere zarar verebiliyor. Ama kahve içmek istemediğiniz ve derhal uyanmak istediğiniz bazı sabahlarda bunu deneyebilirsiniz.
Müzik
image
Neşeli ve hareketli bir şarkı açın. Bunun uyanmanıza etkisi mükemmel olacaktır.
Su
image
Suyu iki şekilde kullanabilirsiniz. İçmek ve duş almak. İkisi de üzerinizde uyandırıcı etkiye sahip olacaktır.
Sabah Sporu
image
Her zaman vaktimiz olmayabilir ama vaktimiz olduğunda zor değil, az biraz vücudumuzu esnetmek hem bizi uyandırır hem de forma girmemize yardımcı olur.
Kahvaltı
image
Yabancıların fakir kahvaltılarına karışılık Türklerin o zengin kahvaltılarını bilirsiniz. Eğer vaktiniz varsa güzel bir kahvaltı yapmayı deneyin. Kahvaltı bittiğinde kahveye ihtiyacınız olmadan da kendinize gelebileceğinizi göreceksiniz

Bunları da sevebilirsiniz

0 yorum

 
 
 
 

Merhancag

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

 
Created By Sora Templates