Hastalıklar

Kılcal Varisler

05:12

Kılcal varisler kadının görüntü özgürlüğünün sınırlarını çizer.

images

En çok hanımlarda görülen, hayatın her safhasında ortaya çıkabilen, estetik olarak kişilerin nerede ise kendilerine küsmelerine yol açan bir damar hastalığıdır. Ayak bileklerini iç kısımlarında diz arkalarında, uyluk üst dış kısımlarında sıklıkla görülür. Kişi bu görüntüleri nedeni ile çoğu zaman etrafı ile adeta saklambaç oynar. Kendisini gizler, çoğu zaman etek giymekten hoşlanmadığını söyler. Ancak belirtmeliyiz ki tedavi sonrası hastalarımızın tamama yakını iyileştiklerinde ilk tercihlerini etekten yana kullanmaktadırlar.

Prof. Dr. Güven Erdoğ - Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı

Kılcal varisler kadının görüntü özgürlüğünün sınırlarını çizer. Kılcal varisler hayatın her safhasında ortaya çıkabilmektedir. Doğumsal bir bozukluk olarak da görülebilirler, ergenlikte de…

En sık olarak hayatın üçüncü on yıllarında görülmeye başlanır. Günlük yaşamın acımasız telaşı, işyerinde ve evdeki koşuşturmalar, uzun süre ayakta kalmak bu tip varislerin ortaya çıkmasındaki en büyük nedenlerindendir. Hele doğum gibi toplar damalar üzerine olan basıncın çok arttığı durumlarda da kılcal varis gelişmeleri çok hızlanır.

Laser Tedavi

k Neyse ki zamanımızda bu tip sorunların çok iyi tedavi edebildiği yöntemler vardır. Bunları şöyle sıralayabiliriz hemen her kılcal varisin retiküler dediğimiz kibrit çöpü kalınlığında ve dikkatlice bakıldığında koyu mavi-mor arası renkte bir besleyici daha kalın damarı olduğu fark edilir. Bu koyu renkteki damarı kapatmadan kılcallar üzerine yapacağımız laser ile ablasyon tedavisi ( kurutup kapatma) tam bir sonuç vermeyecektir. Bu durumlarda önce iğne ile köpük tedavisi ile besleyici damarlar kurutulur, sonra laser ile kılcallar kapatılır. Bu şekilde en iyi sonuca ulaşılır. En iyi sonuca, ama bu görüntü kirliliği yapan damarlar vücutta ne kadar uzun zamandan beri varsa estetik sonuç o kadar azalır. Tamamen kaybolması iyi niyet temennisi haline gelir. Genellikle tek seans köpük tedavisi yeterli olmaktadır. Tedavini tam sonuç verebilmesi için hastalarımıza işlem sonrası on gün kadar varis çorabı giydirmekteyiz.

Daha sonra laser ile kapatma tedavisine başlamaktayız. Yarım saat kadar süren seanslarla 3-4 defada sonuç almaktayız.

Kılcal varis deyince akla sadece bacaklar gelmemeli. Bu varisler nerede ise kadınların yüzde 50 sinde burun kenarlarında, üst dudak-burun açısında bulunur. Yüze bakıldığında kişi belki yıllarca olan bu varis beraberliğinin yaptığı alışkanlıkla ince varislerini hemen fark etmez ancak hanımların dikkatli bakışları bu yazıyı okuduklarında hastalığı hemen yakalayacaktır.. Hele hele kulaktaki ince kılcal yapılar bu kısımlara kapatıcı makyaj yapılmasına neden olabilmektedir. Bunları da laserle çok dikkatli bir şekilde kapatmakta ve kadına eski pürüzsüz güzelliğini geri vermeye çalışmaktayız.

Laserle Lipoliz Ve Yeniden Şekillendirme Nedir?

Bu yöntemle vücuttaki fazla çıkıntı şeklinde görülen cilt altı yağ dokularına müdahale etmekteyiz. Kişilerdeki vücut yapısına bağlı olarak görülen veya sonradan ortaya çıkan yağ dokusu BÖLGESEL artışı bizim hedef kitlemizdir.

Bu dokular laser eşliğinde eritilerek vücuda yeni bir şekil verilir. Liposuction denilen yağ emme işlemine genelde ihtiyaç olmaz. O bölgedeki yağ dokusunun laser ışığı ile kontrollü eritilmesi vücudun kısa zaman içinde yağları emmesine ve istenilen şekle kavuşmasına neden olur.

Girişim genel olarak bölgesel uyuşturma ile gerçekleşir. Hastanede yatmaya gerek yoktur. Tek bir iğne deliğinden yapılır. Genelde hiçbir iz kalmaz. Bu yağların emilmesi ile bölgesel venöz ve lenfatik dolaşımda düzeleceğinden SELÜLİTLERDE de iyileşmeler olur.

Bunları da sevebilirsiniz

0 yorum

 
 
 
 

Merhancag

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

 
Created By Sora Templates