Sağlık Makaleleri

Cilt Lekesi İçin...

13:58

BAL MASKESİ: Limon, bal ve yoğurt karışımıyla hazırlanan bakım maskesi; haftada 1 kez uygulandığında cilt lekelerinin azalmasına yardımcı olur. 1 yemek kaşığı süzme bal, 2 yemek kaşığı yoğurt ve 1 çay kaşığı limon suyunu karıştırın. Karışımı; cilt lekesi olan bölgeye sürün. 15 dakika bekleyip ılık suyla durulayın.

ÇİLEK MASKESİ :İçeriğindeki C vitamini ile cildi besleyen çilek; cilt lekelerinin yok edilmesi için de etkilidir. Mevsiminde, haftada 1 kez uygulayabileceğiniz çilek maskesi; cilt lekelerinin azalması için yardımcıdır. 5 adet çileği çatalla ezerek püre haline getirin ve 2 yemek kaşığı ılık sütle karıştırın. Cilt lekesi olan bölgeye masaj yaparak sürün. 20 dakika bekleyip ılık suyla durulayın.

LAVANTA MASKESİ : Çay ağacı yağı; aktarlar ve doğal ürün satışı yapan dükkânlardan ekonomik fiyatlara satın alabileceğiniz, cilt bakımında etkili bitkisel yağlardan biridir. 5 damla çay ağacı yağı ve 1 damla lavanta yağını karıştırın. Karışımı pamuk yardımıyla cildinize uygulayın ve 20 dakika bekletin. Sürenin sonunda ılık suyla durulayıp kurulayın.

LİMON MASKESİ : Ağda sonrasında tahriş olan ve kararmalar görülen cildinizi eski haline getirmek, cilt lekelerini en aza indirmek için pudra, bal ve limon suyuyla hazırlanan maske; yardımınıza koşacaktır. 1 yemek kaşığı bebe pudrasını; 1 yemek kaşığı süzme bal ve 1 çay kaşığı limon suyu ile karıştırın. Macun kıvamına gelen karışımı; kararma ve leke olan bölgeye masaj yaparak sürün. 20 dakika bekleyip ılık suyla durulayın.

Bunları da sevebilirsiniz

0 yorum

 
 
 
 

Merhancag

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

 
Created By Sora Templates