Besinler-Mutfak

Kesinlikle Buzdolabında Olmaması Gereken Yiyecekler

05:54

 Elmalar

Daha sonra kullanmak üzere alışveriş yapmak için alışverişe çıkan kişilerin eşyaların sürmesini istediklerini söylemek güvenlidir. Bu nedenle, insanlar belirli yiyeceklerin kötüleşmesini önlemek için en iyi olduğunu düşündüklerini yaparlar. Birçoğumuz daha uzun süre hayatta kalmaları için buzdolabına belirli eşyaları koyduk. İronik olan, bu yiyecekleri buzdolabında tutma eyleminin aslında tam tersini yapmasıdır. Yiyeceklerin çürümesini hızlandırırız ve tadı mahvederiz, bu da bizi nihayetinde çöp kutusuna atmamıza neden olur.

Elmalardaki şey, oda sıcaklığında saklandıklarında yaklaşık 1-2 hafta tutmalarıdır. Meyve içindeki enzimler oda sıcaklığında saklandığında çok daha aktif hale gelir. Bu yüzden elmalar çok besleyicidir. Bununla birlikte, tatlı meyvelerin, elmanın verdiği belirli gaz nedeniyle diğer meyvelerin daha hızlı olgunlaşmasına neden olduğunu unutmayın. Bu nedenle, diğer meyveleri elmadan ayırmak en iyisidir. Tatil sırasında elma dolu bir hediye sepetinin alıcısı olsaydınız, onları buzdolabında saklamamanız en iyisidir!

Avokado

Olgunlaşmamış avokadolarınız varsa, onları bir salyangoz yavaş kadar yavaş gibi daha yavaş olgunlaştırmak istemiyorsanız, buzdolabına koymayı iki kez düşünmelisiniz. Bunun yerine yapmanız gereken, sayaç gibi serin ve kuru bir yüzeye yerleştirmektir.


Muz

Muz buzdolabında olmadığında, besinleri daha iyi tutarlar. Olgunlaşma işlemi soğuk havalarda yavaşlayacaktır. Buna ek olarak, buzdolabındaki karanlık ve nem sadece meyvenin çürümesine neden olur. Onları saklamak için en iyi yer sadece mutfak tezgahında. Basit.



Fesleğen

Herkes hatırlıyor – fesleğen buzdolabına ait değil! Bunun yerine bitkiyi tatlı su içeren bir bardağa koyun. Fesleğeni çok daha uzun süre saklamak istiyorsanız – önce beyazlayın, ardından dondurun. Garip ama işe yarıyor.



Ekmek

Kesinlikle hiçbir şey ekmek buzdolabında bıraktığınızdan daha hızlı kurur. Ekmek soğuk nedeniyle bayat, sert ve neredeyse tatsız olma eğilimindedir. Ancak, bir sandviç hakkında konuşursak, ekmek kesinlikle buzdolabına aittir. Tek istisna bu.



Havuçlar

Naber doktor? Sadece birkaç gün içinde çürümesi ve suyla doldurulması nedeniyle havuçları soğutmamanızı mı söylediniz? Harika bir ipucu! Bunun yerine havuç güneş ışığından uzak ve ideal olarak az nemli bir yerde tutulmalıdır



Tahıl

Taze kalması için buzdolabına tahıl koymanıza gerek yok! Buzdolabındaki düşük sıcaklık ve nem aslında tahılın daha az gevrek olmasını sağlayabilir ve gıda maddesi dokusunu kaybeder. Seni bilmiyoruz ama böyle tahıl istemiyoruz.



Çikolata

Chocoholics birleşiyor! Daha çok dinlemek gibi. Çoğumuzun çikolatamızı buzdolabına attığımızı biliyoruz, böylece erimemesi ve daha “katı” kalması. Ancak, eğer bunu yaparsanız, çikolata tadını kaybeder! (Şimdi bu şok edici değil mi ?!) Çikolatayı buzdolabının içine sadece çılgın bir ısı dalgası sıvıya dönüştürdüyse, ancak birkaç saatten uzun sürmediğinde yerleştirin. Orada, orada… endişelenme. Sizinle çikolata arasında sert duygular olmadığından eminiz. Bilmiyordun değil mi?



Turunçgiller

Olgunlaşmalarına yardımcı olmak için her tür turunçgiller doğal oda sıcaklığına ihtiyaç duyar. Buzdolabına koyarsanız, bu süreç ciddi şekilde harap olur. Dahası, narenciye lezzetini kaybeder. Kimse bunu istemiyor.



Kahve

Ah, kahve. Eğer bir çikolatalıysanız, muhtemelen Gilmore Girls kahve bağımlılığı seviyeleriyle sertifikalı bir kahve bağımlısısınız (ve bu oldukça yüksek). Kahve çekirdekleriniz veya öğütülmüş kahveniz varsa, onları serin, kuru ve karanlık bir yerde saklamanız gerekir, böylece lezzetlerini ve tazeliğini koruyabilirsiniz. Kahveyi buzdolabında tutmak istiyorsanız, hava geçirmez bir kabın içine yerleştirmeniz daha iyi olur.



Salatalık

Salatalıkların tadını çıkarmanın en iyi yolu, onları oda sıcaklığında bırakmaktır. Sebzeyi bırakmak istediğinizde, buzdolabı en son düşündüğünüz yer olmalıdır. Salatalık buzdolabında kalırsa, büyük olasılıkla cildin hasar gördüğünü görürsünüz. Bu, sebzenin cildinin çürümesini hızlandıran soğuk sıcaklıktan kaynaklanmaktadır. Bu nedenle, salatalıkları oda sıcaklığında serin ve kuru bir yerde saklayın.



Yumurta

Çoğu insan yumurtalarını buzdolabına koyup koymayacaklarını gerçekten düşünmez. Genellikle insanlar yapar. Bununla birlikte, yakın zamanda yayınlanan bir çalışma, yumurtaları buzdolabında tutup tutmamanızın herhangi bir fark yaratmadığını belirtti.



Un

Unu, gerçek bir fark yaratmadığı için istediğiniz herhangi bir yerde saklayabilirsiniz. Bununla birlikte, tutmak için hava geçirmez bir kap kullandığınızdan ve kap kuru kaldığından emin olun.



Kayısı, Kivi, Şeftali Ve Mango Gibi Meyveler

Buzdolabına mango, kivi, şeftali ve kayısı gibi meyveler koyarsanız, olgunlaşma sürecini yavaşlatırsınız. Böylece besinlerini ve lezzetlerini daha çabuk kaybederler. Bunun yerine tezgahta veya serin ve kuru başka bir yerde tutmalısınız.



Sarımsak

Şimdiye kadar yakalandınız mı? Buzdolabının içinde asla sarımsak bırakmayın. Bunu yaparsanız, sarımsak sadece lastik, küflenir ve filizlenir. Buzdolabında bıraktığınız sarımsaklara baktığınızda, şeyi açana kadar tamamen normal görünecek. Görmek veya kokmak istemediğiniz bir şey olduğunu söylediğimizde bize güvenin.



Bal

Beyinsiz gibi görünse bile, bunun listede olması için bir neden var. Bal, doğal olarak korunmuş bir gıda maddesidir, bu yüzden buzdolabında bırakırsanız, baldaki doğal şeker kristalleşme sürecini hızlandırırsınız. Bu sadece hamur benzeri bal verir, bu kimsenin istemediği bir şeydir.



Acı Sos ve Tabasco

Acı sos (her türlü) ve Tabasco hakkında konuştuğumuzda, her ikisinin de oldukça uzun bir raf ömrüne sahip olduğunu unutmamalısınız. Acı sos, spesifik olarak, üç yıla ve Tabasco beş yıla kadar çıkabilir. Acı sos ile ilgili olarak, sadece tabanının sirke olduğundan ve meyve veya sebzeye sahip olmadığından emin olmanız gerekir – çünkü rengi değişse de, sıcak sosun kötüleştiği anlamına gelmez. Tabasco’ya gelince, onu doğrudan güneş ışığına maruz bırakmadığınızdan ve serin bir yere yerleştirdiğinizden emin olun. Tabasco açıldıktan sonra bile, soğutmaya gerek yoktur.




Reçel

Reçel üzerine bir sürü koruyucu madde (aşırıya binişe binmek) eklendiğinden, buzdolabında tutmamanız daha iyidir. Kavanoz açılmış olsa bile, buzdolabının içine koymayın! Kavanozun içine biraz su girse de, tat bozulmaz veya reçel bozulmaz. Buna ek olarak, (ve bu gerçekten önemlidir) reçel çıkarırken, her zaman onunla karıştırılmış başka yiyecekler almadığınızdan emin olun; diğer yiyecekler ile criss-crossing reçeli tadı komik hale getirebilir!

Ketçap

Ketçap, şişeyi açtıktan sonra bile kaliteyi ve tazeliği korumak için zaten yeterli koruyucularla üretilmiştir, bu nedenle çeşni hiç soğutmanıza gerek yoktur.

Kavun

Kavunların buzdolabında saklanması gerekmez! Onları oda sıcaklığında bırakırsanız, doğal antioksidan seviyelerini koruyacaklar… aynı şekilde “seviye”. Ancak, kavunlar dilimlenirse, buzdolabında saklanmalıdır, ancak plastik sargı veya folyo ile kaplanmalıdır.

Zeytin yağı

Muhtemelen ikinci bir düşünce vermediniz, ancak zeytinyağını buzdolabında saklamak, biraz tereyağı istemediğiniz sürece yapmak istediğiniz bir şey değildir. Buzdolabındaki soğuk, zeytinyağını sadece sert ve yoğunlaştırır. Bunun yerine karanlık ve serin bir yerde saklamalısınız.



Soğanlar

Sarımsak gibi, soğanları buzdolabının içinde bıraktığınızda, sadece küflenirler! Evinizde soyulmamış bazı soğan varsa, onları karanlık ve kuru bir alanda bıraktığınızdan emin olun, çünkü uzun süre taze kalmak için havaya (ancak soğuk buzdolabı havasına değil) ihtiyaç duyarlar. Soyulmuş bir soğan varsa, kapalı bir kaba koyun ve buzdolabının içinde tutun.

Armutlar

İşte armutlar hakkında aklınızda bulundurmanız gerekenler – ağaçta olduklarında olgunlaşmazlar. Bu, onları satın aldığınızda oda sıcaklığında olsaydı, muhtemelen yavaşça olgunlaşacakları anlamına gelir. Bu inanılmaz armut tadı nasıl elde edilir. Satın aldığınız armutlar olgun değilse, soğutulmamalıdır. Soğuk sadece olgunlaşma sürecini engelleyecektir. Ayrıca armutların tazeliklerini kaybetmelerine neden olur. Olgunlaştıktan sonra, armutlar buzdolabının içine konabilir, böylece daha uzun süre dayanırlar.

Biber

Biberleri buzdolabında tutarsanız, onları koruduğu kesinlikle doğru değildir. Buzdolabına yerleştirilirlerse, biberler daha sıkıcı olur, bu yüzden serin ve kuru bir yere koymalısınız. Biber için de aynı şey geçerli.



Bunları da sevebilirsiniz

0 yorum

 
 
 
 

Merhancag

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

 
Created By Sora Templates